1. Helsinki Lit X Radio Helsinki: Suuri hesalainen lukupiiri13139222_10153579148458601_7528951194497262545_n

Maanantai-iltana on hyvä tilaisuus osallistua mielenkiintoiseen keskustelutilaisuuteen, joka rakentuu Jonas Hassen Khemirin kirjan, Kaikki se mitä en muista, ympärille. Adlibriksen sivuilla kerrotaan teoksesta seuraavasti: “Kaikki se mitä en muista on jännitysromaanin keinoja käyttävä kertomus Samuel-nimisen nuoresta miehestä. Samuel on kuollut auto-onnettomuudessa, ja nimettömäksi jäävä kirjailija kiertää haastattelemassa hänen ystäviään saadakseen selvää Samuelin elämästä.” Keskustelutilaisuus on osa Helsinki Lit- kirjallisuusfestivaalia ja mukana tapahtumassa ovat keskustelemassa Ruskeat Tytöt- blogin Koko Hubara sekä kriitikko Maria Säkö. Radio Helsingin Suuri hesalainen kirjakerho- ohjelman toimittaja Taru Torikka juontaa tilaisuutta, joka järjestetään kirjakauppa Niteen tiloissa Fredrikinkadulla. Lisää tietoa Helsinki Lit- festivaalista ja sen muusta ohjelmasta löydät täältä. Käytä tilaisuutesi ja tule kuuntelemaan ja osallistumaan ajatuksia virtaavaan kirjallisuuskeskusteluun!

 

2. #HAFF – Helsinki African Film Festivala50149ac7badfd6ca0faf0c2fd2a542e

It’s time for Helsinki African film festival a.k.a HAFF! Filmifestivaali, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010, tuo taas Helsinkiin laadukkaat ja tuoreet afrikkalaiset elokuvat. Tällä kertaa festivaalin teemana on African on the move ja HAFF tarjoaakin meille katsauksen mantereen pieniin ja suuriin vallankumouksiin. Luvassa on myös intiimejä henkilökuvia eri-ikäisiltä afrikkalaistaustaisilta, joita tullaan kuulemaan livenä festivaaleilla. HAFF:in yhtenä elokuvana tullaan näkemään Hope, joka kertoo rakastavaisten nigerialaisen Hopen ja kamerunilaisen Leonardin haasteiden täyttämästä elämästä. Lyhytelokuvakategoriasta taas löytyy Intellectual Scum, jossa nähdään mitä tapahtuu, kun afrikkalainen älykkö Ruwe istuu “valkoisen miehen” Walterin vieressä kaupallisella lennolla ja päätyvät aloittamaan keskustelun. Elokuvaviikko kestää tiistaista sunnuntaihin ja liput elokuviin ovat jo myynnissä. Muihin festivaalin elokuviin ja aikatauluihin pääset tutustumaan täällä!

 

3. Museum of Broken Relationships @Helsingin kaupunginmuseo12651055_10153886393552790_1943836222763362242_n

Vihdoin se aukeaa!! Nimittäin Helsingin kaupunginmuseon Museum on broken relationships- näyttely! Kun museossa on koolla lukuisten ihmisuhteiden kivuliaimpiin muistoihin liittyviä tavaroita, voiko näyttely enää mielenkiintoisemmaksi muuttua? Museossa tullaan näkemään muun muassa seuraavia esineitä: Kirves, jolla on hajotettu entisen rakastetun koko irtaimisto, kuolleen äidin itsemurhaviesti ja sotilaan jalkaproteesi, joka kesti kauemmin kuin rakkaus. Tällä museokäynnillä on sallittua kokea kylmiä väreitä, hämmennystä ja ehkä tirauttaa ne pari kyyneltäkin. Näyttelyn päätyttyä helsinkiläisten lahjoitukset museoon liittyvät osaksi maailmanlaajuista särkyneiden suhteiden museota, jonka kokoelma sijaitsee Kroatian Zagrebissa. Näyttely avataan tämän viikon perjantaina ja se on auki syyskuun 11. päivään saakka, joten aikaa museossa vierailuun onneksi on. Voit myös käydä lukemassa “rikkinäisten suhteiden” näyttelystä lisää täältä! Tunteikasta museokäyntiä!

 

4. Kallio Kukkiibannerisaitille(1)

Kallio Kukkii- festivaali ilahduttaa meitä tällä kertaa taas puolentoista viikon ajan! Kuka tahansa on voinut olla mukana järjestämässä ohjelmaa festarille, joten tapahtuma onkin aivan ympäristönsä ja asukkaittensa näköinen. Yhdellä Suomen suurimmista ja vanhimmista kaupunginosafestivaalilla on aikaisempina vuosina ollut kävijöitä kymmenen päivän aikana huikeat 20 000! Festarilla luvassa ainakin musiikkia, teatteria, näyttelyitä, runoutta, kirjallisuutta ja opastuksia. Perjantaina päästään ihailemaan muun muassa Helsingin reitit /Sound Landscape- esitystä, jossa Teatteri Kallion tilat tulevat täyttymään kaupunkiäänimaisemilla, livemaalauksella, urbaanilla kansanmusiikilla ja tuoreella kaupunkirunoudella. Festivaalin avaijaistapahtumaa vietetään puolestaan lauantaina Konepajan Brunolla, ensin kirpputorin muodossa ja sitten Vallilan Tangon tahtiin tanssien. Illemalla musiikin tahti hieman vaihtuu kun Konepaja Brunon lavalle nousevat Tippa- T, TCT, Biniyam, Bizziyam sekä levyjä pyörittämässä DJ Fattony. Festivaalin aikana on myös mahdollista osallistua opastetuille kävelykierroksille, joilla tutustutaan Kallion ympäristöön ja ihmisiin aina eri teemalla. Käyhän katsomassa koko ohjelmisto täältä ja tule nauttimaan festarista!

 

5. Helsinki Drag Battle 13177092_1100222976700652_692254285253319080_n

Tästä tapahtumasta ei ainakaan tule tyyliä ja näyttävyyttä puuttumaan! Lauantaina ravintola DTM:ssä järjestettävä Drag Battle näyttää meille mitä Drag  Suomessa tänä päivänä on ja todistaa sen olevan taidetta siinä missä muutkin esittävän taiteen muodot. Drag Battlessa voi nähdä monien eri alojen osaamisen, sillä tapahtuma järjestetään yhdessä Helsinki Make Up Eventin, Suomen maskeeraajat Ry:n ja Stadin Aikuisopiston kanssa. Battlessa uudet ja nuoremmat sekä alalla kauemmin työtä tehneet drag-artistit tulevat lavalle näyttämään vahvuuksiaan ja taitojaan. Yleisönäkin saa mahdollisuutensa vaikuttaa iltaan, sillä tuomaristo ja yleisö äänestävät omaa suosikkiaan ja illan päätteeksi kruunataan voittaja. Tapahtuman järjestäjät ovat pitäneet huolta, että illasta tulee kuitenkin  yhtenäinen show ja taideteos, eikä pelkkä kilpailu, joten tunnelma on varmasti korkealla alusta loppuun! Tapahtumaan pääsee osallistumaan narikkalipun hinnalla ja Drag Battlen jälkeen voi iltaa jäädä viettämään ravintolaan euroviisujen tunnelmissa!

 

6. Arabian Katufestivaali13095911_1010514889024667_3856686755589795431_n

Suomen suurin katutaide- ja kierrätystapahtuma Arabian Katufestivaali valtaa lauantaina Hämeentien ja sen lähialueet hyvällä tunnelmalla ja kattavalla ohjelmallaan! Luvassa on ainakin muraalitaidetta, sirkusta, teatteria, musiikkia, lasten oman minikatufestivaali sekä kirpputori. Katutaiteen puolelta päästään maalaamaan pakua, näkemään Beyond The Paper- julistenäyttely sekä ihailemaan Mielijuohto- kollektiivin asfalttirunoutta. Tanssin ja sirkuksen ilon välittämisestä vastaavat ainakin Tanssikoulu DCA, Circus Helsinki sekä voimisteluryhmä Elise. Musiikkipuolella taas Arabia House Music-, Akustinen- ja Rap-lavoilla tullaan kuulemaan muun muassa Kumpula Speksiä, Tommi Kaleniusta ja Sammy Bonea. Kannattaa käydä katsomassa koko päivän ohjelma täältä, sieltä löytyy jokaiselle jotakin. Tapahtuma on avoin kaikille!

PS. Festivaalin kunniaksi #HCPSPIRIT järjestää jatkobileet Korjaamolla, joissa iltaa on piristämässä muiden artistien joukossa Ruotsin vahvistus Blondino.