HKI Nights

HKI Nights

Muistatko ajan kun suosikkiartistien näkeminen livenä oli harvinainen kokemus? Livekeikkojen tarjonta suppeaa, harvoin itselle kolahtavia? Isot artistit löysivät tiensä Suomeen vasta olessaan muualla jo unohdettuja legendoja? Ajat ovat kuitenkin siitä kovin muuttuneeta. Nyt ei riitä aika tai kolikot lompakossa kaikkialle itseään repimään. Koen olevani jatkuvasti katsomassa jotain keikkaa, mutta silti vain murto-osaan olen kerinnyt paikalle asti. Helsinki on herännyt henkiin…

Kaupunkimme on eloisampi kuin koskaan, viikko toisensa jälkeen keikkatarjonta ylättää.. Live-elämyksiä meille tarjoavat niin kotimaiset muusikot kuin ennakkoluulottomasti Suomeen saapuvat ulkomaalaiset artistit.  Tavastian lavalle taitaa joinakin viikkoina nousta enemmän ulkkareita kuin paikallisia artisteja.

Usein kuitenkin törmään yllättävään seikkaan, keikat eivät välttämättä myy loppuu ja toisinaan artisti saattaa esiintyä tuhatpäisen yleisön sijasta muutamalle kymmenelle ihmiselle. Missä väki, oliko tästä tiedotettu tarpeeksi, onko artisti tarpeeksi tuttu suomalaiselle yleisölle, oliko huono ajankohta vai kenties liian kallis lippu? Miksi amerikkalaisen rapartistin Ranskan-keikka on loppuunmyyty, mutta Suomessa meitä on yleisössä muutama hassu naama?

Jään näitä asioita miettimään, todeten kuitenkin sen seikan, että olen onnellinen, että täällä kotosuomessakin live-tarjonta on näinkin monipuolista. Hienoa, että yhä useampi taho uskaltaa ottaa riskejä ja tuoda erilaisia bändejä ja artisteja Suomeen. Näin ei ole aina ollut, eikä välttämättä tule olemaan ellei me sitä tueta. Pidetäänhän tämäkin kulttuurimuoto hengissä ja näin eläväisenä kuin se on?!

Renaz

Renaz Ebrahimi